Winkelen en uitgaan

Palma de Mallorca is een absolute shopping stad. Van grote warenhuizen tot kleine boetiekjes, afgewisseld met restaurantjes om even bij te komen.

De winkels bestaan over het algemeen uit wereldwijde bekende ketens als H&M en Massimo Dutti. Tussendoor vindt u eens een souvenirshop of een winkel waar ze de welbekende parels van het eiland verkopen (letterlijk parels die op het eiland worden gemaakt). Elke zaterdag staat de vlooienmarkt aan de boulevard van de stad.

Eén van de grotere warenhuizen in het centrum is El Corte Ingles, een beetje te vergelijken met de Bijenkorf in Nederland.

Een echte aanrader als u van chocolade houd is The Chocolate Factory. In deze winkel wordt handgemaakte chocolade van 100% cacao verkocht. Ook verkopen zij de typisch mallorquinse ensaimadas met chocolade vulling, chocolade fondue en ijs.

Ongeveer 2 km buiten de stad ligt het winkelcentrum Porto Pi. Dit winkelcentrum heeft winkels gedeeltelijk buiten, restaurants, een gamehall en een casino. De openbare bus brengt u hier in vijf minuutjes voor de deur.

Porto Pi Mallorca

Porto Pi Mallorca

Uitgaan

Palma de Mallorca heeft meerdere exclusieve clubs die zich vooral aan de Passeig Maritim bevinden. Waaronder Titos en Pacha waar vaak bekende DJ’s draaien. Titos bevindt zich op een hoger niveau, daarvoor neemt u de lift naar de club. In de clubs in Palma de Mallorca worden vaak voor dansentertainment gezorgd. Pacha is geopend in 2013 en beslaat zo een drie verdiepingen. Voor de clubs wordt een entree prijs gevraagd van tussen €15 en €20.

Aan de haven bevinden zich een aantal kleinere en duurdere clubs en bars, maar stuk voor stuk erg gezellig en mooi. De prijs van de drankjes kunt u vergelijken met de prijzen in Nederland. Als u opzoek bent naar Nederlandse en Duitse kroegen moet u ongeveer 15 minuutjes rijden naar El Arenal. Hier liggen de prijzen over het algemeen lager. 

In het centrum vindt u Ca La Seu, één van de bars die er al een tijdje zit terwijl de andere bars in het centrum komen en gaan. De bar bevindt zich in een 500 jaar oude verbouwde schuur, met marmeren tafels, creatieve tapas en een aangename sfeer.

Bar Ca La Seu Mallorca

Bar Ca La Seu Mallorca

 

Evenementen

Jaarlijks wordt in juni de zomer ingeluid met een geweldig festival in het Parc de la Mar in Palma. Het festival Nit de Foc bestaat uit spectaculair vuurwerk en entertainment.

Ook carnaval kennen ze in Mallorca. Op de zondag van carnaval vindt de spectaculaire optocht Sa Rua plaats. Deze optocht in Palma bestaat uit praalwagens en uitbundig verklede mensen.

In de eerste week van augustus vindt deze prestigieuze zeilwedstrijd Copa del Rey plaats. De Spaanse Koning Juan Carlos is de beschermheer van de race maar doet zelf ook mee! Tijdens deze race, die een week duurt, zijn er allemaal dingen te doen in de stad.

Plaats een reactie